4 levenslessen die we van honden kunnen leren

Stiekem kun je best veel leren van een hond. Deze vier wijze levenslessen zullen jou namelijk veel gelukkiger laten voelen.

1. Tevreden zijn

Eén ding dat je zeker van je hond kunt leren, is om tevreden te zijn. Iedereen is wel eens te veel met de toekomst bezig, maar een hond leeft eigenlijk vooral in het nu. Jouw viervoeter is simpelweg tevreden als die te eten krijgt en een fijn dekentje heeft om op te slapen. Ook van een wandeling kan een hond intens genieten.

2. Routine

Honden gedijen over het algemeen heel goed bij routine. Je kunt dan denken aan vaste tijden waarop zij gaan slapen en wakker worden, maar ook in de vorm van beweging en rust. Stiekem werken routines ook erg goed voor jou. Op deze manier haal je namelijk meer uit je dag en haal je ook weer meer plezier uit je werk en je hobby’s.

3. Spelen

Helaas besteden mensen nog altijd veel tijd aan sociale media. Uit onderzoek blijkt dat dit telefoongebruik je juist angstiger en depressiever laat voelen, maar het werkt nou eenmaal zo verslavend. Wat je van je hond kunt leren, is om iedere dag wat tijd over te laten om te spelen en dus gewoon te genieten van de dag. Je kunt op zo’n moment bijvoorbeeld buiten gaan sporten of samen met je hond een wandeling maken. Ook een boek lezen of lachen met vriendinnen, zijn dingen die jou veel gelukkiger laten voelen dan scrollen op je telefoon.

4. Pluk de dag

Een hond zal nooit denken: ‘ik voel me pas gelukkig als ik die nieuwe baan heb of als ik 5 kilo ben afgevallen’. Een hond geniet van iedere dag en alle fijne dingen die er op zijn of haar pad komen. Pluk de dag. Een positieve levensinstelling waar je veel van kunt leren.

Bron: PsychologyToday